540020 - Rodnei 26/B
Tg Mureș, Mureș, RO
Suport telefonic
L / V - 09:00 - 16:00

Intrebări frecvente despre Acetium®.

Cum funcționeaza Acetium®?

L-cisteina conținută în Acetium® se leagă de acetaldehidă pentru a forma compusul inofensiv acidul metil tiazolidin carboxilic (MTCA). În același timp, reduce acetaldehida liberă din stomac sub concentrațiile nocive.

Cât de eficient este Acetium®?

Conform unui studiu clinic, acesta scade concentrația de acetaldehidă în acidul gastric cu 63% în medie, ceea ce este suficient pentru a reduce concentrația sub limita de risc.

Cât de rapid este efectul?

Capsula începe să aibă efect imediat.

Cum voi ști dacă am nevoie de Acetium®?

Dacă sunteți sub tratament cu inhibitori ai pompei de protoni sau dacă suferiți de o infecție cu Helicobacter pylori sau de gastrită atrofică, ar trebui să utilizați Acetium®. Dacă suferiți de dureri de stomac, dar nu cunoașteți cauza acestora, testul de sânge GastroPanel este o modalitate simplă de a vă verifica sănătatea stomacului. Pentru mai multe informații despre acest test, adresați-vă medicului dumneavoastră sau vizitați www.gastropanel.net. Testul de risc pentru Acetaldehidă găsit pe acest site poate ajuta, de asemenea, să determinați dacă ar trebui să începeți să utilizați Acetium®.

Este Acetium® un medicament?

Acetium® nu este un medicament, ci un produs fără prescripție medicală disponibil în farmacii. Acetium® a fost clasificat ca dispozitiv medical de către Agenția finlandeză pentru medicamente Fimea.

De ce nu este Acetium® un medicament?

Deoarece L-cisteina este un aminoacid natural, nu este o substanță chimică străină, așa cum sunt cele utilizate în medicamente. De asemenea, Acetium® reacționează local în stomac și nu este absorbit în fluxul sanguin, precum produsele medicamentoase.

Care este doza zilnică de Acetium®?

Trebuie să luați 1-2 capsule în timpul mesei principale zilnice. În cazul în care consumați și alcool sau alte produse cu cantități mari de acetaldehidă, doza recomandată este de 2 capsule.

Cât de multă L-cisteină este în doza zilnică?

Cantitatea de L-cisteină este de 300-800 mg, în funcție de doză. Doza zilnică maximă recomandată de Acetium® este de 1 g de L-cisteină.

De ce se administrează Acetium® în timpul meselor?

Într-un stomac anacid, acetaldehida se formează fie din carbohidrații (zaharuri) din alimente, fie din alcool. Prin urmare, Acetium® trebuie luat atunci când stomacul conține alimente sau lichide care formează acetaldehidă.

Există efecte secundare?

Nu. L-cisteina conținută în Acetium® este un aminoacid natural.

Poate provoca o reacție alergică?

Nu. L-cisteina este un aminoacid natural. Celelalte ingrediente din Acetium® sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit și sigure.

Unde este fabricat Acetium®?

În Finlanda, într-o fabrica farmaceutică finlandeză.

Există efecte secundare?

Nu. L-cisteina conținută în Acetium® este un aminoacid natural.

Când pot opri utilizarea acestuia?

Cei care suferă de o infecție cronică cu Helicobacter pylori sau de gastrită atrofică nu trebuie să întrerupă niciodată utilizarea Acetium®. În cazul utilizatorilor de medicamente antiacide, utilizarea de Acetium® poate fi întreruptă atunci când se termină medicația.

Pot să îl iau împreună cu alte medicamente gastrointestinale?

Da.

Pot să îl iau în timpul sarcinii și alăptării?

Deoarece Acetium® nu a fost încă studiat la femeile însărcinate sau care alăptează, utilizarea sa nu poate fi recomandată în aceste cazuri.

Îl pot lua copiii?

Acetium® nu a fost încă studiat la copii, utilizarea sa de către aceștia nu poate fi recomandată.

Ce afecțiuni interzic utilizarea sa?

Acetium® nu trebuie utilizat dacă suferiți de insuficiență renală severă sau de cistinurie.

Prin ce se deosebește de alte medicamente pentru un stomac anemic?

Acetium® nu este un medicament sau un produs pentru tratarea stomacului. Scopul său este de a preveni efectele acetaldehidei cancerigene formate într-un stomac anacid. Nu există niciun medicament curativ pentru un stomac anacid. Acetium® este primul produs din lume care poate fi recomandat pacienților după diagnosticarea acestuia.

A fost testat pe animale?

Nu, iar acest lucru ar fi imposibil, deoarece microbiota gastrointestinală a animalelor de laborator diferă complet de cea a oamenilor. Pe de altă parte, testele de siguranță nu sunt necesare, deoarece Acetium® utilizează un aminoacid inofensiv pe care îl consumăm în mod natural în alimentația noastră.

A fost testat pe oameni?

Da. Testul clinic a arătat că, în medie, Acetium® leagă aproximativ 70% din acetaldehida formată de alcool la pacienții care suferă de stomac anemic.

Pot să beau mai mult alcool fără efecte nocive?

Acetium® nu este conceput ca un produs care să facă sigur consumul de alcool. De exemplu, nu previne ciroza hepatică sau cancerul și nici leziunile provocate la nivelul sistemului nervos central. Sunt necesare studii pe termen lung pentru a determina măsura în care Acetium® este capabil să prevină cancerul gastric. În lumina informațiilor actuale, se știe că Acetium® reduce semnificativ cantitatea de acetaldehidă cancerigenă într-un stomac anacid.

L-cisteina se obține din alimente?

Da, dar aceasta nu produce același efect. L-cisteina obținută din alimente nu este eliberată decât în duodenum, de unde este rapid absorbită în sânge. L-cisteina din Acetium este eliberată local în stomac, într-un ritm reglementat, unde se leagă de acetaldehidă.

Ce sunt cisteinele?

Cisteina este un aminoacid natural. L-cisteina conținută în capsulele Acetium® este de origine vegetală. Este fabricată prin același proces ca și penicilina, de exemplu.

Există produse echivalente de cisteină disponibile?

Da, dar acestea nu au rolul de a preveni efectele acetaldehidei. L-cisteina conținută în Acetium® este eliberată local în stomac, într-un ritm reglementat, în timp ce în alte produse, cisteina este absorbită în sânge în duodenum.

Care sunt băuturile alcoolice care conțin cea mai multă acetaldehidă?

Printre băuturile alcoolice cu cel mai mare risc în ceea ce privește acetaldehida se numără Calvados, sherry, vinul de Porto și cidrul.

Pentru cât timp poate fi depozitat?

Așa cum este menționat în instrucțiunile produsului, Acetium® are un termen de valabilitate de cel puțin 2 ani.

Ce este acetaldehida?

Acetaldehida este principalul metabolit din alcool și se găsește în mod obișnuit în alimente și băuturi. Acetaldehida se formează fie în timpul procesului de fermentare, fie este adăugată ca aromă datorită mirosului său asemănător cu cel de măr. Sute de tone de acetaldehidă sunt fabricate în fiecare an pentru utilizări industriale. Unele ingrediente, cum ar fi fructele, conțin, de asemenea, acetaldehidă.

De ce este acetaldehida periculoasă?

OMS a clasificat acetaldehida ca fiind cancerigenă de categoria 1. Acest lucru o plasează în același grup de risc ca și azbestul, tutunul și benzenul, de exemplu.

Este la fel de periculoasă pentru toată lumea?

Da, dar persoanele care iau medicamente antiacide sau care suferă de gastrită atrofică sau de infecție cu Helicobacter pylori sunt expuse la acetaldehidă într-o măsură mai mare decât restul populației.

Care este limita de siguranță a aportului zilnic de acetaldehidă?

Conform estimărilor, doza zilnică de acetaldehidă pentru o persoană cu o greutate normală (70 kg) nu trebuie să depășească 0,4 miligrame. Pe baza acestei limite, concentrația de acetaldehidă a băuturilor alcoolice sau a alimentelor cu un consum zilnic de aproximativ 100 ml nu ar trebui să depășească 50 μmol/l. Această limită sigură corespunde bine constatărilor din studiile privind natura mutagena a acetaldehidei. În plus, în tractul intestinal uman pot fi găsite concentrații corespunzătoare sau mai mari de acetaldehidă produsă de microbi în legătură cu consumul de alcool. Concentrațiile de acetaldehidă din alimente și băuturi variază semnificativ și, în cel mai rău caz, cantitățile depășesc limitele de siguranță de câteva mii de ori. Cantitățile cele mai mari se găsesc în băuturile alcoolice (în special Calvados, sherry și cidru), în produsele fermentate și în fructe și produse pe bază de fructe.

Unde se găsește acetaldehida?

Cele mai mari cantități se găsesc în alcool, tutun și în alimentele și băuturile produse printr-un proces de fermentare. Este, de asemenea, utilizat ca agent aromatizant. În prezent, expunerea nu poate fi evitată, deoarece cantitățile de acetaldehidă nu sunt de obicei raportate pentru alimente și băuturi.

Se formează acetaldehida la toată lumea?

Da. Toți oamenii sunt purtători de microbi care produc acetaldehidă în intestin și în gură. Cu toate acestea, ea se formează în stomac doar dacă stomacul suferă de anaciditate. Dacă acest lucru se întâmplă, microbii din gură se pot dezvolta și reproduce în stomac și pot produce cantități mari de acetaldehidă. O infecție cu Helicobacter pylori poate provoca, de asemenea, o concentrație ridicată de acetaldehidă în stomac.